070 30 10 103
MENU

De week van de RI&E: 21 - 25 september

De Week van RI&E vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 september. Voor deze zesde editie is het thema 'De ondernemer centraal'. Tegelijkertijd wordt een meerjarige campagne vanuit het Ministerie van SZW gestart om de bekendheid van de RI&E-plicht onder ondernemers te vergroten.

Tijdens de Week van de RI&E stimuleren brancheorganisaties, opleiders en arbodiensten ondernemers om een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) op te stellen en uit te voeren. Door de coronacrisis moeten veel ondernemers aanpassingen binnen hun bedrijf doorvoeren om te voldoen aan de coronamaatregelen. Dit biedt ruimte om direct de aandachtspunten van veilig en gezond werken mee te nemen. Het activiteitenoverzicht van de Week van de RI&E is op de website beschikbaar.

In het kader van de RI&E en veilig werken in en rond het magazijn, hebben vele bedrijven de afgelopen 2 jaar de BMWT Magazijn Veiligheid Scan laten uitvoeren. De BMWT Magazijn Veiligheid Scan biedt bedrijven de verplichte wettelijke verdieping van de algemene RIE. Dat geldt in bijzonder voor bedrijven met een opslag- en logistieke functie. Enkele voorbeelden van bedrijven die de scan hebben laten uitvoeren zijn Remia, VDL Nedcar, Ecostyle, Hoogvliet, Smurfit Kappa en Vivisol. 

BMWT biedt leden de mogelijkheid om zelf deze scan bij klanten uit te voeren. Dat biedt meerwaarde door naast materieel ook klanten te helpen door een magazijnbrede veiligheidscan. Geen tijd of capaciteit om dat uit te voeren? Dan schakelt BMWT een onafhankelijk expert in om uw klanten daarbij te helpen. Via deze link kunt u meer lezen over de mogelijkheden. Of neem contact op met Albert Lusseveld