Schrijf je in voor de Dag van het Magazijn op 15 november a.s.

De Dag van het Magazijn schrijf je nu inHoe creëer je een magazijn waarin het fijn is te werken? En waarin medewerkers zichzelf voortdurend afvragen hoe ze hun werk nog beter kunnen doen? Het antwoord volgt tijdens één van de vele workshops op de Dag van het Magazijn op donderdag 15 november. Meld je nu aan.
 
Op de Dag van het Magazijn kunnen bezoekers op interactieve wijze ervaren wat de kracht van lean is. Caroline van der Plas en Esther Schuurmans laten in een anderhalf uur durende workshop zien hoe magazijnen hun processen kunnen verbeteren door het inzetten van lean-tools. Bijkomend effect: niet alleen de efficiëntie stijgt, maar ook de motivatie en de betrokkenheid van het team. 
 
Van der Plas en Schuurmans spreken uit ervaring. Samen hebben ze lean geïmplementeerd bij Docdata, de specialist in internetlogistiek die momenteel onderdeel uitmaakt van Ingram Micro. Zij hebben hun ervaringen vastgelegd in het boek ‘Lean in de logistiek’. In hun workshop vertellen Van der Plas en Schuurmans hoe alle medewerkers kunnen worden meegenomen in een continu verbeterproces. Ook laten ze zien hoe persoonlijke drijfveren en doelstellingen kunnen worden gekoppeld aan bedrijfsresultaten.
 
Naar een Best Practice magazijn
De workshop over lean is een van de zes inspirerende, interactieve workshops op de Dag van het Magazijn. Populair is de jaarlijks terugkerende workshop van Eric Hereijgers, jurylid van de Prijs Veiligste Magazijn, waarin hij vertelt over de overeenkomsten tussen de prijswinnaars. Eén conclusie is alvast duidelijk: veilige magazijnen zijn magazijnen die op een breed vlak bovengemiddeld presteren. Hereijgers laat zien wat nodig is om uit te groeien tot een dergelijk Best Practice magazijn.
 
Bezoekers van de Dag van het Magazijn hebben de keuze uit twee van in totaal zes workshops. De thema’s van de vier andere workshops zijn:
• Gevaarlijke stoffen in je magazijn. Hoe ga je hiermee om? (Pon Logistics)
• Veiligheid begint bij je team (CEVA Logistics)
• Veiligheid is een voorwaarde voor succes (Herbalife)
• Veiligheid rondom magazijnstellingen (Frans Hardus)
 
Het programma start op 10.00 uur en eindigt even voor 17.00 uur met de uitreiking van de Prijs Veiligste Magazijn 2018. Het evenement vindt plaats bij evofenedex in Zoetermeer. Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op de website van de Dag van het Magazijn.