Nieuwsbericht

image00006-bcd5fc72-118c-4f40-93ce-c5879c5fab19.jpeg
09 november 2018

Wat is het effect van cobots op mensen?

seminar Warehouse cobotics 8 november 2018De vraag naar logistiek neemt toe, maar de arbeidskrachten daarvoor zijn steeds moeilijker te vinden. Een nieuwe generatie robots biedt uitkomst. Deze ‘collaborative robots’, kortweg cobots, kunnen tussen en samen met mensen werken. Maar wat is het effect van die cobots op de mensen? Dat was een van de vragen tijdens het seminar van het Material Handling Forum over Warehouse Cobotics op 8 november jl. 


Het seminar maakte duidelijk dat bij de inzet van cobots vanaf het begin af aan de medewerkers daarbij betrokken moeten worden. Als zij de nieuwe technologie omarmen, is de kans op succes het grootst. Onderzoek van de Erasmus Universiteit naar de samenwerking tussen orderpickers en AGV’s maakt echter duidelijk dat niet iedereen even goed kan samenwerken met cobots. Nader onderzoek is nodig.


De tweede helft van de bijeenkomst liet de uitkomsten zien van een onderzoek naar nieuwe orderpickstrategieën met behulp van AGV’s. Prof. dr. René de Koster sprak in zijn betoog over de inzet van robots in sorteerprocessen. Daarna volgde een interessante discussie met de zaal.

 

seminar warehouse robotics 8 november

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten