Nieuwsbericht

stekker-35af13b8-de06-4ad7-9d03-94cadf9c12f8.jpg
25 maart 2019

Een volledig elektrisch machinepark?

stekkerHet kan niemand zijn ontgaan de afgelopen periode. Er is een hevig politiek debat gaande over een fossielvrije samenleving. Wat betekent dit voor de grondverzet- en bouwsector?

De grote uitdaging voor de sector is tweeledig. Enerzijds moet de sector daadwerkelijk aan de slag gaan om de milieu-impact van het gebruik van materieel terug te dringen. Met name op bouwprojecten in binnenstedelijk gebied waar de overheid hoge milieu-eisen aan bouwmachines stelt.

Vermijden dat aandragen van informatie over onmogelijkheden wordt uitgelegd als onwil
Anderzijds moet de bouw duidelijk maken welke milieumaatregelen realistisch zijn binnen de huidige stand der techniek en het beschikbare aanbod van bouwmachines. Tegelijkertijd moet de sector vermijden dat het aandragen van informatie over onmogelijkheden wordt uitgelegd als onwil.

Veel fabrikanten zijn bezig met de ontwikkeling van volledig elektrische machines, naast het bestaande gamma van hybride machines die een lagere milieufootprint hebben dan volledig dieselaangedreven bouwmachines. De eerste prototypes zijn gelanceerd. Tevens wordt er lokaal geëxperimenteerd met de ombouw naar bijvoorbeeld waterstof / full-electric.

Lees hier het volledige blog van Jan Hommes op de website van BouwMachines.nl.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten