Nieuwsbericht

IMG_0032-280bc285-b36d-49ce-a7e3-17fe1d5cb937.jpg
05 april 2019

Succesvol Material Handling Forum seminar ‘People & Robot’

Material Handling Forum Seminar People and Robot  Maar wat is de impact van deze robots bij mensen? Deze vraag kwam uitgebreid aan de orde op het Material Handling Forum seminar op 4 april jl. bij gastheer Toyota Material Handling Nederland in Ede. Er werden diverse presentaties gegeven.

Prof.Dr. Michiel de Looze (VU/TNO) adviseert bedrijven om rekening te blijven houden met ‘de menselijke factor’. Maak inzichtelijk welke taken er voor medewerkers bijkomen als zij moeten samenwerken met robots of AGV’s. Als deze taken inzichtelijk zijn, dan weten we ook welke competenties mensen nodig hebben. 

Agnes Berendsen, docent mechatronica bij Fontys Hogescholen, ging in op de impact van robotisering op de kwaliteit van het werk en op de vaardigheden en opleiding van magazijnmedewerkers. Alexandros Pasparakis, promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, deelde zijn conclusies over zijn onderzoek naar orderpicking met ondersteuning van AGV’s. Wim Vos, advanced logistics directeur Toyota Material Handling Nederland B.V., gaf de trends in material handling weer. Door systemen met elkaar te verbinden, levert dit nieuwe oplossingen.

Het Material Handling Forum (MHF)verbindt als onafhankelijk kennis- en netwerkplatform, de wetenschap met de material handling praktijk. Meerdere keren per jaar brengt het forum industrie, academici en logistieke bedrijven bij elkaar. Innovatie vormt een speerpunt waarbij wordt aangesloten op de Logistica Award. Het MHF stimuleert zowel vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van material handling als product- en dienstinnovaties in het bedrijfsleven.

 

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten