Nieuwsbericht

Bavaria-113-1cc029ef-e6e6-4bed-ace0-4e7f59a794e3.JPG
07 juni 2019

"Werk veilig of werk niet"

Swinkels Brewery Werk veilig of werk nietDe magazijnmedewerkers van Swinkels Family Brewers mogen een taak weigeren als dat leidt tot onveilige situaties. Als dat gebeurt, gaan de safety-champions van de bierbrouwer uit Lieshout met de medewerkers in gesprek over oplossingen. Het resultaat: het warehouse in Lieshout werkt al bijna een jaar zonder ongevallen met verzuim.

Mensen maken zelf de keuze - bewust of onbewust - om bepaalde taken veilig of onveilig uit te voeren. “De eerste taak is om ervoor te zorgen dat mensen die keuze altijd bewust maken”, stelt Remco van de Vorst. Hij is shiftleader warehouse bij Swinkels Family Brewers, dat in 2017 zilver haalde bij de Prijs Veiligste Magazijn. “Dat betekent dat ze de mogelijkheid moeten hebben om bepaalde taken te weigeren als dat leidt tot onveilige situaties. Het credo binnen het warehouse: wij werken veilig of wij werken niet.”

Safety-champions
De vraag is hoe je een situatie creëert waarin mensen zich voortdurend bewust zijn van de veiligheidsrisico’s. Dat begint met de leiding van het bedrijf die het belang van veiligheid onafgebroken moet blijven uitdragen. Binnen het warehouse waarin pallets met behulp van heftrucks met dubbel vorkenbord worden verplaatst, start de teamleider elke dienst met een aftrap waarin veiligheid steevast aan bod komt. Daarnaast wordt een cruciale rol vervuld door de safety champions, die dagelijks op de werkvloer aanwezig zijn.

Safety-champions zijn ervaren medewerkers - in het magazijn van Swinkels meestal de assistent-teamleiders - die zich vrijwillig aanmelden en een opleiding op het gebied van veiligheid krijgen. Belangrijk onderdeel van die opleiding is het voeren van gesprekken met medewerkers over veilig en onveilig werken. “Als iemand een onveilige situatie signaleert, gaan de safety-champions met de mensen op die werkplek in gesprek over aanpassingen van de omgeving of de processen. Dat werkt”, vertelt Van de Vorst.

Gebrekkig zicht
Een voorbeeld is het plaatsen van emballage (pallets vol kratten met lege flessen) op een transportbaan. Medewerkers gebruiken daarvoor een heftruck met dubbel vorkenbord, wat leidt tot gebrekkig zicht vooruit. “Medewerkers kunnen nog net over de emballage kijken, maar zien niet wat kort voor hun truck gebeurt. Nadat we twee bijna-ongevallen hebben gehad, zijn we met de medewerkers in gesprek gegaan over mogelijke oplossingen.”

De gesprekken hebben geleid tot het ophangen van een extra bolspiegel boven de transportbaan. Daarnaast is afgesproken om voortaan achteruit de betreffende ruimte in te rijden. Voor de andere verkeersstroom die van dezelfde ruimte gebruik maakt, is een aparte doorgang gecreëerd. “Niet alle medewerkers waren het eens over deze oplossing, maar we hebben wel besloten die eerst vier weken lang uit te testen. De evaluatie van die testperiode heeft geleid tot verschillende verbeteringen, die we opnieuw vier weken lang gaan uitproberen.”

Bewijs van deskundigheid
Daarnaast is een goede training van uw personeel ook van belang. Met BMWT-Train kiest u desgewenst voor een maatwerkopleiding in uw eigen bedrijf. Dat betekent dat uw bestuurders de training volgen op hun eigen trucks. Ze worden getraind in het navolgen van de bedrijfsspecifieke spel- en verkeersregels, terwijl de trainer ze wijst op de gevaarlijke situaties op de werkvloer. Op die manier leren de bestuurders hun eigen trucks nog beter kennen en weten ze hoe ze moeten handelen in risicovolle situaties.

De trainers van BMWT-Train zijn één voor één afkomstig uit de praktijk en allemaal zeer ervaren. Door onafhankelijke steekproeven garandeert BMWT de kwaliteit van de training. Elke deelnemer krijgt na succesvolle afronding van de training een BMWT-Train-certificaat en – badge als bewijs van deskundigheid. Bijkomend voordeel: met de keuze een BMWT-Train gecertificeerd opleidingsbedrijf voldoet u aan de Arbo-wetverplichting. Kijk hier voor meer informatie.  

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten