Genomineerden Prijs Veiligste Magazijn 2016 zijn bekend

Logo Prijs Veiligste MagazijnDoor mee te doen aan de Prijs Veiligste Magazijn zet je als onderneming een concrete extra stap naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving. De jury is dan ook zeer verheugd over de evenwichtige verhouding van de genomineerden tussen grote en kleine magazijnen voor de Prijs Veiligste Magazijn 2016.


De verdeling tussen verschillende sectoren zoals retail, farmacie en productie is dit jaar zeer goed te noemen. In de categorie kleine magazijnen heeft de jury 3 bedrijven genomineerd, in de categorie grote magazijnen 4 bedrijven. Met trots kunnen wij dan ook de onderstaande genomineerde kandidaten voor de Prijs Veiligste Magazijn 2016 bekendmaken.

Categorie kleine magazijnen  
•    Fast & Fluid Management B.V. - Sassenheim
•    Janssen Biologics - Schiphol-Rijk
•    Abbott Biologicals B.V. - Olst

Categorie grote magazijnen
•    Schneider Electric - Helmond
•    Jumbo Supermarkten B.V. - Breda
•    DHL Supply Chain - Bergen op Zoom
•    Docdata Fulfilment B.V. - Waalwijk 
 
Nieuwe vorm van de wedstrijd
Nieuw is, dat een eerste of tweede plaats in het eindklassement een gedeelde plaats kan zijn. Meer kans dus op een prijs.
Om de drempel tot deelname zo laag mogelijk te maken zijn er twee categorieën: één voor magazijnen met 25 of minder (magazijn)medewerkers en één voor grotere magazijnen. Hierdoor speelt de bedrijfsomvang geen rol voor bepaling van de prijs. Bedrijven in de categorieën groot en klein kunnen een “veilig magazijn”-prijs winnen in brons, zilver en goud. 

Aan elke beoordeling is ook een geldbedrag gekoppeld:
•    Goud:    € 1.000,-
•    Zilver:    €    750,-
•    Brons:    €    500,-

Wat levert deelname aan de Prijs Veiligste Magazijn op? 
Een geldbedrag is niet de belangrijkste reden om mee te doen aan de verkiezing van het Veiligste Magazijn. Belangrijker is de mogelijkheid om met behulp van de opgedane ervaringen de veiligheid in het magazijn nog verder te verbeteren. 

De prijs
Om het belang van een veilige en gezonde werkomgeving te benadrukken, organiseren BMWT, EVO, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl, dit jaar voor de 11e maal de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s op 9 november 2016 bij EVO in Zoetermeer. 
Kijk voor meer informatie over de verkiezing, de beoordelingscriteria en de verdere procedure op www.hetveiligstemagazijn.nl. Hier vindt u ook een uitgebreid profiel van de voorgaande winnaars en achtergrondinformatie over veiligheid in magazijnen.