Nieuwsbericht

logo BMWT-Keur-01291338-9576-4db5-8527-f056b784e73a.jpg
23 maart 2020

Tijdelijke verlichting BMWT keuringsregime i.v.m. corona virus t/m 8-4-2020

In verband met de corona uitbraak en de uitzonderlijke maatregelen genomen door het kabinet en de geldende RIVM adviezen heeft Stichting BMWT-Keur besloten TIJDELIJK het keuringsregime te verlichten.

 

Waar mogelijk (binnen grenzen van RIVM en kabinetsmaatregelen) worden keuringen uitgevoerd. Dit is extra van belang bij vitale sectoren.

 

  • Keurmeesters die symptomen vertonen van het Corona virus, voeren geen keuringen uit.
  • Klant bedrijven zorgen voor voldoende gelegenheid voor hygiënemaatregelen, incl. de minimale afstand tussen personen van 1,5 meter.
  • In de bovengenoemde periode worden er geen steekproeven op de reeds uitgevoerde keuringen uitgevoerd.

 

Waar keuringen niet mogelijk zijn:

  • In overleg met het keurbedrijf mogen keuringen binnen de bovengenoemde periode worden uitgesteld. Uitgestelde keuringen kunnen later worden uitgevoerd.
  • De gebruiker maakt actief gebruik van de relevantie “dagelijkse checklist” van BMWT-Keur (zie de downloadlinks onderaan dit bericht), teneinde zich te verzekeren dat hij/zij gebruikt maakt van een veilig arbeidsmiddel.
  • Niet gekeurde arbeidsmiddelen worden (waar mogelijk en noodzakelijk) veilig buiten gebruik gesteld. Raadpleeg uw leveranciers of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld accu’s te beschermen of problemen door stilstand te minimaliseren.

 

Conform de Arbowetgeving is de werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid van het arbeidsmiddel en voor een veilige werkomgeving voor zijn medewerkers. Arbeidsmiddelen dienen dan ook gekeurd te worden. BMWT-Keur is door Inspectie SZW erkent als keuring.

 

Bij twijfel over de veiligheid van een arbeidsmiddel, dient het arbeidsmiddel niet gebruikt te worden. Veiligheid voorop!

 

Downloads:

 

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten