Winnaars Prijs Veiligste Magazijn 2016 zijn bekend

De winnaars van de Prijs Veiligste Magazijn 2016 op het podium, v.l.n.r.: Jumbo Supermarkten, Janssen Biologics, DHL Supply Chain en Schneider Electric. Onderste rij v.l.n.r.: Abbott Biologicals en Fast & Fluid Management. Niet op de foto: Docdata Fulfilment.Meedoen aan de verkiezing van het Veiligste Magazijn is net als meedoen aan de Olympische Spelen: meedoen is belangrijker dan winnen. Dat gold ook zeker voor de deelnemers dit jaar aan de Prijs Veiligste Magazijn 2016. Het niveau lag dan ook zeer hoog.
De prijs ‘Het Veiligste Magazijn’ is bestemd voor het magazijn, warehouse of distributiecentrum waarin veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse operatie. Naast veiligheid lette de jury ook dit jaar weer op ergonomie en welzijn.


Tijdens de Dag van het Magazijn op 9 november jl. zijn de winnaars van de prestigieuze Prijs Veiligste Magazijn bekend gemaakt. De jury, onder leiding van Professor René de Koster (hoogleraar logistiek en operations management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), had dit jaar een zware dobber aan de beoordeling van de zeven genomineerden. Wat het werk van de jury extra moeilijk maakte, is het feit dat de deelnemers een zeer gevarieerd gezelschap vormen.

En de winnaars zijn…
In de categorie kleine magazijnen  
In de categorie kleine magazijn zijn twee bedrijven als eerste geëindigd. Het goud gaat naar Janssen Biologics uit Schiphol-Rijk en naar Abbott Biologicals B.V. uit Olst.
Fast & Fluid Management B.V. uit Sassenheim kreeg een eervolle vermelding.

In de categorie grote magazijnen
Ook in de categorie grote magazijnen is er dubbel goud: Schneider Electric uit Helmond en DHL Supply Chain uit Bergen op Zoom zijn beide op de eerste plaats geëindigd.
Het zilver gaat naar Jumbo Supermarkten B.V. uit Breda.
Docdata Fulfilment B.V. uit Waalwijk kreeg een eervolle vermelding van de jury.

Aan elke beoordeling is een geldbedrag gekoppeld:

  • Goud: € 1.000,-
  • Zilver:    € 750,-
  • Brons:    € 500,-


Dit jaar werd het laatste bedrag niet uitgereikt. De geldbedragen kunnen worden gebruikt om de veiligheid in de magazijnen nog verder te vergroten of als extra stimulans voor het personeel om nog veiliger te werken.

De prijs
Om het belang van een veilige en gezonde werkomgeving te benadrukken, organiseren BMWT, EVO, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl, ieder jaar de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en distributiecentra.
Kijk voor meer informatie over de verkiezing, de beoordelingscriteria en de procedure op www.hetVeiligsteMagazijn.nl. Hier vindt u ook een uitgebreid profiel van de voorgaande winnaars en achtergrondinformatie over veiligheid in magazijnen.

Op de foto: De winnaars van de Prijs Veiligste Magazijn 2016 op het podium, v.l.n.r.: Jumbo Supermarkten, Janssen Biologics, DHL Supply Chain en Schneider Electric. Onderste rij v.l.n.r.: Abbott Biologicals en Fast & Fluid Management. Niet op de foto: Docdata Fulfilment.