Tevredenheid overheerst op positieve beurs


Het bezoekersaantal van drie jaar terug zit er voor deze editie van Logistica niet in naar alle waarschijnlijkheid. Maar de positieve vibe, die vooraf te horen en te voelen was, is gebleven.

BMWT-directeur Jan Hommes tovert een brede glimlach tevoorschijn.Jan Hommes is directeur van de Stichting Logistica en namens alle exposanten de aanspreekpartner voor de Jaarbeurs. Hij tovert een brede glimlach tevoorschijn. De Logistica 2015 is wat hem betreft in alle opzichten geslaagd.

Soberder maar niet schraal
“Natuurlijk had ik ook graag gezien, dat we de bezoekersaantallen van 2012 zouden overtreffen. Daar ziet het niet naar uit. Maar dat neemt niet weg, dat ik zonder uitzondering positieve reacties krijg van standhouders. Ik heb geen wanklank gehoord. Iedereen heeft het druk op de stand, er zijn goede gesprekken gevoerd en daar komen concrete leads uit. Daar gaat het om.”
Hommes maakt de Logistica voor het eerst mee en was direct zeer onder de indruk over de manier waarop exposanten zich profileren. Hoewel veel leveranciers zich wat terughoudender opstellen dan in het verleden, luidt het oordeel van diverse bezoekers. “Soberder misschien, maar beslist niet schraal. Dat past ook wel bij deze tijd. Overdaad tref je hier niet aan. Het is interessant om te zien, dat exposanten een andere invulling geven, dan in het verleden. Bijvoorbeeld door minder trucks en meer oplossing te laten zien. Ik ben benieuwd wat daar de ervaringen van zijn.”

Goed bezochte Scala’s
Over de Scala’s in hal 9 en hal 10 is Hommes uitgesproken enthousiast. “Ik zie daar veel mensen staan, de sessies worden goed bezocht en de samenwerking tussen de partners is buitengewoon goed.”
Met een iets minder tevreden gevoel bekijkt Hommes de theaters in hal 10. “Daar hebben we denk ik nog wel een stukje uitdaging. Wellicht dat het aanbod te groot is en teveel overlap in onderwerpen om echt interessant te zijn voor bezoekers. Ik heb wel het gevoel dat de combinatie met de ICT & Logistiek beurs van toegevoegde waarde is. Het zou ook gek zijn om de beurzen naast elkaar te houden.”

Veel interesse voor heftrucks
Al met al vindt Hommes dat de branche zich van zijn beste kant heeft laten zien. Uit te bezoekersenquête blijkt, dat de interesse hoofdzakelijk uit gaat naar heftrucks (41 procent), opslagsystemen en WMS. “Maar ook veiligheid staat volop in de belangstelling en dat ons natuurlijk deugd”, zegt Hommes, die tevens directeur is van de importeursvereniging BMWT met veel aandacht voor keuringen. “De cijfers tonen aan dat bezoekers zich uitstekend hebben vermaakt. En daar doen we het allemaal voor.”

Bronnen: