Nieuwsbericht

Sherpa 100 EHD web-opmaat-e06e580c-382d-4ce7-8597-5aa2db431f77.jpg
02 december 2015

Sherpa 100 EHD maakt binnensloopwerk veiliger, gezonder en lichter

Donderdag 3 december wordt bij Hanenberg Wegenbouw Materieel te Nistelrode de Sherpa 100 EHD onthuld, een elektrische compacte mobiele sloopmachine. Met de Sherpa 100 EHD wordt sloopwerk in gebouwen veiliger, gezonder en fysiek lichter.

Medewerker voert sloopwerk uit met Sherpa 100 EHD, binnen in gebouwDe Sherpa 100 EHD kan fysiek zwaar werk overnemen dat voorheen met de hand werd uitgevoerd. De Sherpa 100 EHD is radiografisch te besturen. Als tijdens het slopen een onveilige situatie dreigt te ontstaan, kan een medewerker de sloopmachine dus op afstand besturen. In veilige situaties is de Sherpa 100 EHD handmatig te besturen, zoals een skid steer. Met het bijgeleverde verlengstuk kan tot op 3 meter hoogte worden gewerkt.

IPC-project
De Sherpa 100 EHD is binnen een IPC-project ontwikkeld, in een samenwerkingsverband tussen 9 sloopbedrijven. De BMWT fungeerde als penvoerder voor het project. De 9 sloopbedrijven zijn zo enthousiast over de machine dat ze er allemaal al één hebben besteld. De 9 bedrijven zijn:

  • Gebr. Snellen Sloopwerken BV
  • Sloopwerken Van Lith BV
  • Gebr. Dijkhoff BV
  • Schijf Houthandel en Sloopwerken BV
  • Aannemingsbedrijf Van der Heijden Nistelrode BV
  • Van Mensvoort Veghel BV
  • Aannemersbedrijf W.E. Oskam BV
  • Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken
  • C.A. de Groot Groep BV


Geen uitlaatgassen
De Sherpa 100 EHD is elektrisch aangedreven. Uitlaatgassen zijn er dus niet en het geluid is minimaal. De Sherpa 100 EHD is volledig computergestuurd. De snelheid-krachtverhouding is hierdoor optimaal en er gaat weinig energie verloren. Dit levert een hoog aantal draaiuren per batterijlading op.
Puin wegschuiven gebeurt met het standaard voorop gemonteerde dozerblad. Dit dozerblad zorgt voor extra stabiliteit van de slechts 76 centimeter brede machine. Slangen en koppeling zijn verwerkt in het versterkte ‘heavy duty’ frame. Dit geeft extra bescherming en minimaliseert de kans op beschadigingen.

Eenvoudig batterijwisselsysteem
De Sherpa 100 EHD heeft een eenvoudig batterijwisselsysteem voor de 360 ampère sterke batterij. Voor werkzaamheden op een vaste locatie kan de sloopmachine ook worden uitgerust met een 220 volt-aansluiting. De Sherpa 100 EHD is voorzien van 100% rubberen banden en een sterke elektromotor. De Sherpa 100 EHD is de eerste sloopmachine in zijn soort.

Voor meer informatie: neem contact op met het BMWT-secretariaat.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten