Nieuwsbericht

IMG-20170206-WA0002-ac478a25-328c-420a-9931-e95e5a84179c.jpg
06 februari 2017

Kick-off Stuurgroep Green Deal Het Nieuwe Draaien

Kick-off Stuurgroep Green Deal Het Nieuwe Draaien in het Meeting Plaza te UtrechtOp 1 februari jongstleden kwam de stuurgroep Het Nieuwe Draaien in het Meeting Plaza in Utrecht bijeen. In deze stuurgroep zitten Gemeente Utrecht, St. Natuur & Milieu, BAM Infra, BMWT TNO, Rijkswaterstaat en het ministerie IenM. De stuurgroep volgt de voortgang van de Green Deal Het Nieuwe Deal. Sinds de ondertekening van de Green Deal op 26 mei 2016 zijn vier werkgroepen concreet aan de slag gegaan om Het Nieuwe Draaien te stimuleren.


De werkgroepen werken aan proefprojecten om:

  • het effect van Het Nieuwe Draaien-trainingen te onderzoeken;
  • het effect van alternatieve brandstoffen op de emissiewaarden van graafmachines te bepalen en;
  • Het Nieuwe Draaien op te nemen in aanbestedingsprocedures van Gemeenten en Rijkswaterstaat als criteria voor de beste prijs-kwaliteitverhouding (‘beste PKV’, voorheen ‘EMVI’).


Op zoek naar nieuwe partners
De Stuurgroep is tevreden over de voortgang van de werkgroepen. De deelnemende partijen ervaren de Green Deal Het Nieuwe Draaien nu al als een succes.
De werkgroepen gaan door met het ontwikkelen van proefprojecten en zijn op zoek naar nieuwe partners. Vooral leveranciers van werkmaterieel die hun materieel ter beschikking willen stellen voor praktijkprojecten bij bouwbedrijven, zijn van harte welkom.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor deelname aan de Green Deal Het Nieuwe Draaien of wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met Albert Lusseveld op telefoonnummer 070 79 000 77.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten