Nieuwsbericht

DHL-272x181-731cff4a-f6ed-4a19-b525-5b6acecbd9a7.JPG
12 mei 2017

Gasten BMWT bezoeken PVM-winnaar DHL Supply Chain

Magazijnmedewerkers werken in een grote hal aan de configuratie van printers en kopieerapparaten.Donderdag 11 mei bezochten meer dan 30 gasten van de BMWT het warehouse van DHL Supply Chain te Bergen op Zoom. Samen met Schneider Electric uit Helmond heeft DHL Supply Chain in 2016 goud gewonnen bij de wedstrijd voor het Veiligste Magazijn van Nederland in de categorie grote magazijnen, met meer dan 25 medewerkers.

Het warehouse van DHL Supply Chain in Bergen op Zoom is een samenwerkingsverband met Ricoh. In het warehouse worden printers en kopieerapparaten geconfigureerd. Vervolgens distribueert DHL de apparaten naar verkooppunten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Petra Magielse, SHEQ-coördinator bij DHL, ontving de gasten met een veiligheidsinstructie. Er zou die dag geen BHV-oefening zijn. Als de slow whoop zou klinken, werd iedereen daarom verzocht zich naar de verzamelplaats te begeven. Ook voor de rondleiding in het warehouse was er een veiligheidsinstructie voor de bezoekers, om op de blauwe paden te blijven en niet op de telefoon te kijken.

Snij-incidenten
Op de configuratie-afdeling waar de gasten langs worden geleid, werken op drukke dagen zo’n 200 mensen. Meer dan de helft hiervan is uitzendkracht. De uitzendkrachten krijgen veel training en worden tijdens het werk begeleid door instructors.
DHL geeft veel aandacht aan goed gereedschap. Op de configuratie-afdeling wordt veel karton gesneden. In het verleden had dit veel snij-incidenten tot gevolg. Tegenwoordig gebruikt DHL een mes dat na gebruik automatisch terugschiet. Het aantal snij-incidenten is hierdoor aanzienlijk afgenomen.

Petra Magielse vertelde over het verloop van de wedstrijdprocedure voor het Veiligste Magazijn in 2016. Ze raadt iedereen aan om deel te nemen. DHL heeft er veel van geleerd. Zij wenste bezoekers die bezig waren met de inschrijving voor de Prijs Veiligste Magazijn 2017 veel succes.

Deelnemen aan de Prijs Veiligste Magazijn 2017
Wilt u ook deelnemen aan de wedstrijd voor het Veiligste Magazijn 2017? Inschrijven is nog mogelijk tot en met 1 juni.
Meld u aan of bekijk eerst de informatie op de website Het Veiligste Magazijn.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten