Nieuwsbericht

BMWT500000Keuring5a-5d83b8a6-5acf-43ae-9982-c86d6d23b0f6.jpg
01 juni 2017

Keuren doe je zó

BMWT-Keurmeester keurt de elektrische palletwagen

In april keurde een BMWT-keurmeester een elektrische palletwagen bij Neele-Vat Logistics in Rotterdam. Hij combineerde de keuring met een onderhoudsbeurt. We maakten er een filmpje van.

De keurmeester kijkt alle essentiële onderdelen van de palletwagen na en vult het keuringsformulier in. Dan plakt hij de sticker op de wagen: goedgekeurd!Bekijk het filmpje op YouTube.

BMWT-Keur
De Arbo-wet verplicht werkgevers hun werkmaterieel periodiek door een deskundige te laten keuren. Met BMWT-Keur voldoet een werkgever aan de Arbo-wet, wordt het werkmaterieel deskundig gekeurd en is de keuring te combineren met onderhoud, zodat onnodige stilstand wordt voorkomen.

Zo werkt het
Voor de keuring van werkmaterieel maakt u een afspraak met een keurend bedrijf. Een keuring kan worden gecombineerd met een onderhoudsbeurt. De keurmeester loopt het materieel na aan de hand van een gestandaardiseerd keuringsformulier met bijbehorende instructies. De keurmeester noteert de resultaten van de keuring op het BMWT-keuringsformulier. Van ieder gebrek dat de keurmeester tegenkomt, geeft hij aan wat de noodzakelijke maatregelen zijn om het te verhelpen.

Wilt u meer weten over BMWT-Keur? Kijk dan op de BMWT-website.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten