Nieuwsbericht

Illu kenteken-db8eee42-48c6-489d-ac4f-de42f4a7bcc0.jpg
02 juni 2017

Minister dient wetsvoorstel kentekenen mobiele machines opnieuw in

Kenteken dat nog ingevuld moet wordenMinister Schultz van Haegen heeft de Tweede Kamer donderdag 1 juni 2017 een brief geschreven over de APK-plicht voor snelle tractoren. Hierin kondigt zij aan dat zij het wetsvoorstel voor het kentekenen van mobiele machines en land- en bosbouwtractoren opnieuw zal indienen.

Het motief voor minister Schultz van Haegen voor het opnieuw aanbieden van het wetsvoorstel voor het kentekenen van mobiele machines en land- en bosbouwtractoren is de APK-plicht voor mobiele machines en tractoren die sneller kunnen rijden dan 40 km/u. De Richtlijn 2014/45/EU stelt deze APK verplicht met ingang van 20 mei 2018. Als deze plicht niet tijdig in Nederland wordt ingevoerd, dreigt een zogeheten infractieprocedure. Nederland kan dan voor het Europees Hof van Justitie worden gedaagd, met alle gevolgen van dien.

Samen met de RDW heeft de minister de alternatieven bekeken om de APK-plicht voor snelle mobiele machines en tractoren in te voeren. Zij komt tot de conclusie dat de beste oplossing is, om het wetsvoorstel over het kentekenen van alle mobiele machines en land- en bosbouwtractoren opnieuw in te dienen.
 

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten