Nieuwsbericht

Brand aan een batterij-04f67d81-3f4c-408f-b73d-6fba98cadf9f.jpg
20 juli 2017

Wat te doen bij brand aan een batterij

Waarschuwingssymbool voor brandWat moet je doen als er brand ontstaat aan een tractiebatterij van een hef- of magazijntruck? Allereerst een geruststelling: als je omgaat met de batterij zoals de gebruiksaanwijzing voorschrijft, dan is de kans op brand minimaal. Ontstaat er toch brand, dan heeft BMWT een aantal adviezen opgesteld.

In hef- en magazijntrucks worden verschillende typen batterijen gebruikt. Er zijn twee typen loodzuurbatterijen: loodzuur nat en loodzuur gel/vlies. Hiernaast heb je de nikkel-cadmium-batterij en de lithium-ion-batterij. Iedere batterij heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Als de gebruiksaanwijzing ontbreekt, is het zaak om hier bij de leverancier naar te informeren.

Oorzaken voor brand aan een batterij verschillen per type. Ook de manier om brand te voorkomen verschilt per type batterij. BMWT heeft een document samengesteld waarin staat beschreven wat de mogelijke oorzaken van brand zijn, hoe brand is te voorkomen en wat je moet doen als er toch brand ontstaat.

Download
Download ‘Wat te doen bij brand aan een batterij’.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten