Training Het Nieuwe Draaien op maat gemaakt voor groentechniek

Medewerkers bij een straatveegmachine in een garage.De training Het Nieuwe Draaien is nu beschikbaar in een ‘groene’ versie, toegespitst op de groentechniek. BMWT en Aeres Tech hebben deze training ontwikkeld onder de vlag van de Green Deal Het Nieuwe Draaien. De training is gericht op bedrijven in de groentechniek die met energie-efficiënte besturing van mobiele machines aan de slag willen. Loon- en verhuurbedrijf Van Hennik te Zuidland heeft in juli de training als eerste CUMELA-bedrijf afgenomen.

Van Hennik is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderhoud- en reinigingswerkzaamheden van openbare ruimten, waarbij onkruidbeheer een groot onderdeel is. Directeur Peter van Hennik: “In onze bedrijfsvoering is oog voor het milieu belangrijk en daarom zijn we gecertificeerd voor niveau 3.0 van de CO2-Prestatieladder. Daarom willen we onze machinisten up-to-date houden met mogelijkheden om de CO2-uitstoot van machines te verminderen. Dat is goed voor het milieu maar ook voor de besparing op kosten voor brandstof en onderhoud. De training van Aeres Tech en BMWT heeft onze machinisten de juiste kennis en vaardigheden gegeven om brandstof-efficiënt te werken.”

Op maat voor groentechniek
Onder de Green Deal Het Nieuwe Draaien hebben meer dan 30 partijen afgesproken om samen de uitstoot van mobiele werktuigen te reduceren. BMWT en Aeres Tech zijn beide partner in de deal en hebben de training Het Nieuwe Draaien ontwikkeld en op maat gemaakt voor het werken in de groentechniek.
De training Het Nieuwe Draaien werd oorspronkelijk ontwikkeld voor werken in het grondverzet. In het grondverzet kan met Het Nieuwe Draaien gemiddeld een brandstofbesparing van 10% worden behaald. Een erkende training Het Nieuwe Draaien kwalificeert voor de maatregellijst van de CO2-Prestatieladder. Met de nieuw ontwikkelde training is de meerwaarde van Het Nieuwe Draaien nu ook beschikbaar voor de groentechniek. De training wordt gegeven door BMWT-erkend trainer Hans Nieuwenhuis van Aeres Tech.