Nieuwsbericht

Rene-de-Koster - klein-05857df1-0bc1-41d4-b7e7-6ca0da2563b2.jpg
29 september 2017

René de Koster: “Lange weg te gaan in robotisering”

René de Koster tijdens de Material Handling dagEr is nog een lange weg te gaan voor de robotisering van distributiecentra. Dit betoogde professor René de Koster tijdens de Material Handling dag op 27 september in congrescentrum 1931 te Den Bosch. Het thema van de Material Handling dag was ‘Op weg naar robotisering – roadmap voor 2030’.

“De ontwikkelingen zijn het afgelopen jaar hard gegaan. Door de toegenomen rekenkracht van computers kunnen robots steeds beter van elkaar leren”, zo stelde De Koster. “Er zijn in Nederland al bedrijven waar robots items uit bakken picken. Het gaat dan wel om items die gelijkvormig van aard zijn. De verwachting is, dat robots binnenkort een grotere diversiteit aan producten aankunnen.”

Niet alle magazijnen worden per definitie efficiënter van robotisering. Efficiency gaat niet alleen om productiviteit. Robots kunnen bijvoorbeeld flexibiliteit in de weg staan. Dan is er op één gebied een grotere efficiency bereikt maar daalt de efficiency dus op een ander vlak, zo betoogde De Koster.

18 oktober: Material Handling Forum on tour
René de Koster houdt tijdens het Material Handling Forum on tour een lezing over ‘The effects of investments in warehouse technology on performance’. Tijdens deze ‘on tour’-meeting van het Material Handling Forum staat het toepassen van Japanse managementtechnieken in een westerse bedrijfscultuur op het programma. De meeting is bij Prijs Veiligste Magazijn 2016-winnaar DHL/Rico te Bergen op Zoom. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Bekijk het gehele programma van de ‘on tour’-meeting en meld u aan.

Ga voor het hele verslag van de Material Handling dag naar Logistiek.nl.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten