Nieuwsbericht

Veilig werken met de goederenbouwlift-6b20e4e3-3a47-4120-9157-57f3564df845.jpg
29 september 2017

Veilig werken met de goederenbouwlift

Voorkant brochure 'Veilig werken met de goederenbouwlift'Wie mag een goederenbouwlift bedienen? En waaraan moet de locatie voldoen, waar je een goederenbouwlift installeert? BMWT heeft een brochure uitgebracht die hier uitleg over geeft. U kunt de uitgave downloaden van de website van de BMWT.

Het opstellen van een goederenbouwlift steekt nauw. De ondergrond moet vlak zijn en voldoende draagkracht hebben. De lift moet vrij kunnen lopen dus er mogen geen obstakels zijn die dit verhinderen. Verder moet het niet mogelijk zijn om tussen de lift en het bouwwerk of de steiger door te lopen.

Voorkom beknelling
Bij het stellen van de lift moet de mast waterpas staan. De lift moet zo worden onderstopt dat hij overal stabiel staat, dus ook onder de mast. Bij het onderstoppen gebruik je hout, geen steen.
De mast van een goederenbouwlift moet hoger zijn dan het hoogste gewenste punt voor het platform, en de verticale afstand tussen de platformvloer en een steigervloer mag maximaal 10 centimeter bedragen bij het laden en lossen.
De zone onder en naast de lift moet afgezet zijn om beknelling eronder te voorkomen.

Download
Deze en meer adviezen kun je lezen in de BMWT-brochure ‘Veilig werken met de goederenbouwlift'. U kunt de uitgave downloaden op www.BMWT.nl.

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten