Nieuwsbericht

foto Albert grijper van Kramer-8593d02c-70b1-40e6-9615-4750d9bb0afd.jpg
11 oktober 2017

Het Nieuwe Draaien op Dag van de Duurzaamheid

elektrische Kramer 5055E wielladerDinsdag 10 oktober 2017 vond de Dag van de Duurzaamheid plaats, bedoeld om te laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. Gisteren was alweer de 9e editie van deze dag. Ook dit jaar organiseerden bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en particulieren door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten.


Zo ook Rijkswaterstaat; die organiseerde een lunchbijeenkomst voor haar personeel over de mogelijkheden van hybride en volelektrische mobiele werktuigen. Speciaal voor de gelegenheid demonstreerde Rutte Wegenbouw de elektrische Kramer 5055E wiellader. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor komen onderhoud en bijbehorende kosten hiervan te vervallen. Het prijsvoordeel van stroom ten opzichte van diesel brengt in het dagelijks gebruik ook enorme besparingen met zich mee. De Kramer beschikt over een accupakket met een capaciteit tot 5 uur. Door het volledig emissievrij werken en het extreem lage geluidsniveau scoort de machine erg hoog als het gaat om milieuvriendelijke aspecten. Voor Rutte Wegenbouw is deze milieuvriendelijke wiellader een invulling van haar duurzaamheidsambities om emissievrij te werken.


Albert Lusseveld gaf een presentatie over de Green Deal Het Nieuwe Draaien. Eén van de speerpunten van de deal is het bevorderen van de toepassing van (semi) elektrische aandrijflijnen. De volelektrische wiellader - geleverd door Nemaco Bouwmachines aan Rutte Wegenbouw (via importeur Collé Rental & Sales) - past prima in dat plaatje. Rutte Wegenbouw: 'dankzij de volelektrische wiellader scoren we hoge ogen in aanbestedingsprocedures op vlak van duurzaamheid. Maar belangrijker voor ons is dat we als bedrijf daadwerkelijk een bijdrage leveren aan betere luchtkwaliteit in binnenstedelijk gebied door emissievrije machines'. 

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten