Nieuwsbericht

foto ondertekening-44059f81-db0c-401a-b844-7af1a36a0d7b.jpg
14 december 2017

BMWT biedt samen met andere partijen petitie aan voor veiliger (land)bouwverkeer

Ondertekening petitie voor kentekenen landbouwverkeerDraal niet langer, maar voer nu een kenteken in voor trekkers en andere voertuigen met beperkte snelheid. Met die boodschap kwamen acht verschillende organisaties met een aantal trekkers en een mobiele graafmachine naar De Tweede Kamer. Zij hebben aan de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat een petitie aangeboden met het verzoek om snel over te gaan tot invoering van een kenteken.

Naast de acht partijen die de petitie aanboden, zijn er nog 40 andere organisaties die dit verzoek ondersteunen. De organisaties vroegen de Tweede Kamer minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te steunen bij haar voornemen om een kenteken in te voeren.

Het gevolg is dat de trekkers officieel niet harder mogen dan 25 km per uur en daarom geweerd worden van provinciale wegen en rondwegen rond de steden. Met gevaarlijke situaties als gevolg want daardoor moeten tractoren en bouwmachines vaak midden door steden en dorpen om op hun werklocatie te komen.

Invoering van een kenteken geeft volgens de organisaties ook de mogelijkheid om de maximum snelheid voor deze groep verkeersdeelnemers te verhogen naar 40 km per uur. Bij die snelheid zijn wegenbeheerders bereid om ook (land)bouwvoertuigen toe te staan op doorgaande wegen en rondwegen rond de steden en dorpen.

De petitie is ondertekend door; Brancheorganisaties BMWT, CUMELA Nederland, Fedecom, Bouwend Nederland, TLN, evofenedex, RAI Vereniging en Fehac.

 

Deel op:

« Keer terug naar overzicht nieuwsberichten