Blog: Waar haalt u straks de energie vandaan?

Diverse soorten energieJan Hommes, directeur BMWT, schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: over hoe de (interne) logistiek steeds groener en schoner wordt.

Er is bijna geen sector waar de energietransitie niet tot de top 3 thema’s behoort. In de logistiek is dat zeker het geval, of het nu gaat om de omschakeling van Rotterdam van fossiele mainport naar een CO2-neutrale haven of de toepassing van waterstof voor trucks en schepen. Ook als het gaat om intern transport gebeurt er veel op het gebied van nieuwe, schonere technieken.

Ook zwaardere heftrucks worden elektrisch
Natuurlijk speelt de wetgeving daarbij een rol. Voor de inzet van heftrucks buiten is diesel nog steeds het best vertegenwoordigd, maar binnen is de elektrische aandrijving inmiddels sterk in opkomst. Want duurzaamheid wordt alleen maar belangrijker. Niet alleen als het gaat om het klimaat (CO2-uitstoot), maar ook om de luchtkwaliteit (NOx, fijnstof). 
Dat laatste is ook belangrijk vanuit het oogpunt van de gezondheid van medewerkers. Nu moeten alle voertuigen met een hefvermogen tot 4 ton binnen al elektrisch zijn. Die grens wordt op termijn verhoogd naar 8 ton. Dan gaan zwaardere machines ook van diesel naar elektrisch over.

Lees verder op Warehouse Totaal.