MENU

Alles uit de kast om tweede lockdown te voorkomen

Stop CoronaEr is sprake van een zorgelijke stijging van het aantal COVID-19 besmettingen in ons land. De zorg dreigt opnieuw overbelast te raken en nieuwe strenge maatregelen dreigen.
Samen met de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland doet BMWT een klemmend beroep op de leden om de gedragsregels werkelijk in acht te nemen en elkaar daarop aan te spreken. Hier vindt u de brief van VNO-NCW.
 
Wat kunt u concreet doen:
•    Zorg dat werknemers met klachten écht thuis blijven.
•    Waar maar enigszins mogelijk is wordt thuis gewerkt.
•    Zorg dat werknemer, klanten en bezoekers 1,5 meter afstand houden.
•    Spreek uw werknemers, klanten en bezoekers aan op naleving van de maatregelen (bewustwording)
•    Zorg dat de maatregelen ter verspreiding van het virus goed zichtbaar zijn en blijven (markeringen op de vloer, kuchschermen bij kassa of balie e.d.).
•    Gebruik het sectorprotocol van BMWT.
 
VNO-NCW dringen er  bij het kabinet op aan alle beschikbare test- en labcapaciteit te contracteren. Ook wordt gewerkt aan de ontwikkeling van sneltesten. Bij zeer lange wachttijden voor testen voor uw medewerkers adviseren wij u contact op te nemen met uw arbodienst zodat zij u gericht kunnen adviseren. De werkgeversorganisaties hebben het kabinet gevraagd werkgevers te compenseren voor de grote kosten van loondoorbetaling bij quarantaine.
 
BMWT heeft besloten in ieder geval tot 1 januari 2021 geen fysieke bijeenkomsten met meer dan 10 personen te organiseren. Bijeenkomsten en overleggen vinden plaats langs digitale weg. Ook de ledenvergadering in december (datum moet nog worden vastgelegd) zal digitaal plaatsvinden.
 
BMWT wenst u veel sterkte en doorzettingsvermogen met uw onderneming in deze tijd. Als u denkt dat BMWT u ergens bij kan helpen, trek aan de bel. BMWT staat voor u klaar.