Ben jij bereid meer te doen dan Mark en Hugo vragen?

Samen veilig doorwerken met het sectorprotocolJan Hommes, directeur BMWT, schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: over hoe het sectorprotocol bedrijven scherp kan houden tijdens de tweede golf van de coronacrisis. 

Het spant erom: krijgen we corona weer onder controle of zwelt de beruchte tweede golf van het virus aan? De ernst van de situatie zou voor iedereen toch wel duidelijk moeten zijn nu... Ik merk gelukkig dat de meerderheid van de bedrijven er nog steeds serieus mee omgaat. En niet alleen de branches die het hardst getroffen worden als de overheid met strengere maatregelen komt, zoals de horeca. Ook in andere sectoren beseft men dat het voor de economie funest zal zijn als er weer een lockdown nodig is. Ook in de logistiek.

Kritisch kijken naar eigen manier van werken
De oproep van VNO-NCW en MKB-Nederland aan de achterban om alle voorschriften nog eens extra onder de aandacht te brengen kon echter geen kwaad. Als reactie daarop hebben veel bedrijven nog eens kritisch gekeken naar hoe het erbij hen aan toe gaat. Thuiswerken is weer de norm, de kantoren zijn zo goed als leeg.
In de distributiecentra en magazijnen ligt dat logischerwijs anders. Thuiswerken is voor logistiek medewerkers geen optie. Dat geldt ook voor de monteurs die service en onderhoud plegen aan bijvoorbeeld hef-, magazijn- en reachtrucks. Dat moet op locatie gebeuren. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, als ze maar veilig en verantwoord werken.

Lees verder op Warehouse Totaal