Hoe top werk jij?

Hoe top werk jij?Voel jij de lichamelijke belasting op het werk letterlijk terug in je rug, arm, knie? Je bent niet de enige: 2 op de 5 werknemers in Nederland heeft te maken heeft met lichamelijk belastend werk, zoals zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken. 460.000 werknemers hebben een beroepsziekte aan hun rug, arm, nek, schouder, knie of heup.

Dat zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed, uitval en arbeidsongeschiktheid, maar levert jaarlijks ook hoge kosten voor werkgevers en de maatschappij op. Voorkomen is dus in ieders belang.

BMWT werkt eveneens aan een eigen e-learning programma voor servicemonteurs ter vermindering van fysieke belasting. Juist in deze Corona tijden is training ‘op afstand’ middels een e-learning van toegevoegde waarde en kan gevolgd worden op het moment dat de monteur het uitkomt.

Dit programma helpt ondernemers met het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer en richt zich vooral op ‘het bevorderen van een gezonde leefstijl’ door allerlei handige tools en advies. In lijn met dit programma is BMWT gestart met een drietal co-creatie sessies met leden met als doel een branche-e-learning en coachingsprogramma gericht op het verminderen van de fysieke belasting van onderhoudsmonteurs. Deelname aan deze co-creatiesessies staat open voor BMWT-leden.

Meer informatie bij Albert Lusseveld.

Lees meer op: Hoe TOP werk jij?