Hoe zorg je ervoor dat je materieel op tijd in orde is?

Cruise op safetyJan Hommes, directeur BMWT, schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: waarom het belangrijk is dat materieel tiptop in orde moet zijn.

Het loopt tegen het eind van het jaar en dus is het topdrukte in de meeste magazijnen en DC’s. Des te belangrijker is het om ervoor te zorgen dat het materieel tiptop in orde is. Dus is het noodzaak om op tijd het onderhoud van de trucks en andere machines in te plannen. 

Het werkt net als bij de factor mens: als er geen medewerkers zijn, wordt het werk niet gedaan. Als je machines kapot zijn, krijg je het ook niet voor elkaar. Het is dus zaak als ondernemer voor beide goed te zorgen: voor je personeel en je bedrijfsmiddelen. Maar iedereen snapt (toch?) wel dat je er vroeg of laat de prijs voor betaalt als je slecht omgaat met je medewerkers en je machines… 

Als het te laat is…
Materieel pas repareren als het te laat is, is niet verstandig. Het zal duidelijk zijn dat wij van BMWT altijd wijzen op het belang van tijdig periodiek onderhoud en keuringen. Daarmee minimaliseer je het risico op storingen en stilstand, met verstoringen van je productieproces als gevolg. Dat wil je nooit, en nu met de huidige seizoensdrukte al helemaal niet!

Een onderhoudsbeurt of keuring zorgt er ook voor dat de machines veilig blijven. Tot slot verleng je er ook nog eens aantoonbaar de levensduur van de trucks mee. Dat zorgt voor lagere total costs of ownership: uiteindelijk bespaar je gewoon geld. 

Heb je als bedrijf de vloot in eigendom, dan ligt de verantwoordelijkheid voor goed en preventief onderhoud bij jou. Natuurlijk zal je leverancier je daarbij adviseren en erop attenderen als het weer tijd is voor een servicebeurt of keuring. Bij operational lease is het onderhoud inbegrepen en neemt de leverancier sowieso het initiatief. Ook hem is er alles aan gelegen om zijn klant in beweging te houden

Lees verder op Warehouse Totaal.