MENU

Concrete oplossingen voor een veilig magazijn

oplossingen voor een veilig magazijnUit recent onderzoek van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij onder meer 200 distributiecentra is gebleken, dat veiligheid beter kan. En ook in deze coronatijd mag de aandacht voor veiligheid zeker niet verslappen. 

Een van de speerpunten van BMWT is veiligheid. Wij streven naar 0 dodelijke slachtoffers met werkmaterieel. Allereerst is het van belang dat uw materieel gekeurd is. De Arbowet verplicht werkgevers immers hun werkmaterieel periodiek te laten keuren. Met BMWT-Keur, ons kwaliteitssysteem voor periodieke keuringen, bent u er zeker van dat uw machine objectief en deskundig wordt gekeurd. 

Daarnaast is het van belang dat uw werknemers goed zijn opgeleid. De Arbowet vermeldt, dat medewerkers die mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving bedienen over specifieke deskundigheid moeten beschikken. Hiervoor heeft BMWT een trainingsprogramma, namelijk  BMWT-Train. En wilt u advies over de inrichting en processen van uw magazijn? Dan hebben wij daar de BMWT Magazijn Veiligheid Scan voor.     

Wilt u meer informatie op gebied van ‘Veilig en duurzaam werken met veilige en duurzame machines" ontvangen?  Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief “Keur Informatief” of kijk elders op onze website (zie groen kader rechts).

Is uw materieel nog niet gekeurd en wilt u deze laten keuren? Neem dan contact op met uw leverancier.