Alle veilige heftrucks een keuringssticker

BMWT-keuringsstickerBest Practice artikel op Warehouse Totaal

Als logistiek bedrijf ben je volgens de Arbowet verplicht om je mobiele arbeidsmiddelen en magazijnstellingen periodiek te laten keuren. Servicemonteur Frank Lindeman laat bij Bunzl Retail & Industry zien hoe dat in zijn werk gaat.

 

Keuren gaat door

Ook in coronatijd staat veiligheid hoog op de agenda, merkt BMWT. De belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel voert onder de erkende keuringsinstantie BMWT-Keur periodieke veiligheidskeuringen uit. Daarbij wordt gelet op onder meer heftrucks, tractiebatterijen, laders en magazijninrichtingen. In 2020 groeide het aantal veiligheidskeuringen van BMWT-Keur met 6,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor: 350.605 om 328.188.

APK voor heftrucks

Als servicemonteur van Toyota Material Handling is Frank gecertificeerd voor het uitvoeren van BMWT-Keur. Met keuringsformulier en tablet in de hand loopt Frank de meer dan 35 heftrucks en elektrische pompwagens na in het dc van Bunzl in Arnhem, partner op het gebied van verpakkingen en logistiek in food en non-food. “Net als bij een auto en een APK combineren we BMWT-Keur vaak met een totale onderhoudsbeurt. BMWT-Keur is een heel gedetailleerd onderzoek en biedt de klant extra zekerheid en houvast.”

Lees hier het hele artikel op Warehouse Totaal.