BMWT-Keur groeit ook in eerste halfjaar 2022

BMWT-Keur sticker op basisstickerHet aantal periodieke veiligheidskeuringen dat deelnemers BMWT-Keur in het eerste halfjaar hebben uitgevoerd, is opnieuw gegroeid. Het percentage keuringen is met 3,11 procent gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar 2021. In totaal zijn er in het eerste halfjaar van dit jaar 217.541 veiligheidskeuringen gerealiseerd door deelnemers BMWT-Keur. Vorig jaar in het eerste halfjaar waren dit er 210.976.

Directeur BMWT-Keur Jan Hommes: ‘Ik ben blij opnieuw een stijging van het aantal keuringen te zien. We zien dat de coronapandemie en de nasleep hiervan geen invloed hebben gehad op het aantal veiligheidskeuringen. Bedrijven blijven BMWT-Keur als basis zien voor de veiligheid van hun werkmaterieel’. De groei komt met name voort uit de productcategorieën mobiel intern transport (3,62 procent), tractiebatterijen (3,38 procent) en hijsmachines (20,56 procent).

Naast veilig werkmaterieel levert periodiek keuren bedrijven nog meer voordelen op. Omdat de keuring vaak wordt gecombineerd met onderhoud, zijn de machines beter in conditie. Dit voorkomt stilstand en hoge reparatiekosten. Al met al een investering die loont.     

Voor vragen over BMWT-Keur kunt u terecht bij Jan Hommes, directeur BMWT.