BMWT-Cert Examens

BMWT-Cert Examens

Een heftruckchauffeur, bedieningsvakman hoogwerker of bedieningsvakman verreiker bij een VCA-gecertificeerd bedrijf dient zich te kwalificeren volgens de VCA-standaard. Deze medewerkers moeten voor hun specifieke risicovolle taken VCA (SRTV) een passende opleiding volgen uit de SSVV Opleidingengids (SOG) en hiervoor het SOG-diploma halen.
BMWT-Cert (Certificatie examinering risicovolle taken) is een door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) erkend SRTV-examenbureau.

Het ministerie van I&M heeft BMWT-Cert aangewezen als exameninstelling voor het wettelijk verplichte examen Monteur terugwinnen mobiele airco’s (MTMA).

Wanneer u een examen bij BMWT-Cert volgt, komt er door BMWT-Cert gecertificeerde examinator het examen afnemen. Het examen bestaat uit een theorie examen en een praktijk examen. Voor SOG wordt het examen afgenomen op de computer (Computer Based Testing), voor MTMA wordt het examen afgenomen op papier. De theorie examens bestaan uit multiple choice vragen. Voor het praktijkexamen moeten meerdere opdrachten uitgevoerd worden waarbij de kandidaat aantoont dat hij veilig en correct kan werken.  De theorie en praktijkexamens moeten beide met een voldoende afgesloten worden voor het behalen van het diploma.

Wanneer een kandidaat voor een van de onderdelen gezakt is, kan hij eenmalig voor dat onderdeel herexamen doen. De kandidaat kan zich hiervoor aanmelden bij de opleider.

Voor SOG dient het herexamen binnen 6 maanden plaat te vinden, voor MTMA binnen 12 maanden.

Fout in de captcha!
Uw gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Documenten
Bekijk meer gerelateerde documenten