070 30 10 103
MENU

Blog: Opleiden? Kijk verder dan het heftruckcertificaat!

Opleiden? Kijk verder dan het heftruckcertificaatJan Hommes. directeur BMWT, schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: waarom je niet alleen moet vertrouwen op iemands heftruckcertificaat.

Dat de Arbowet werkgevers verplicht om medewerkers veilige omstandigheden te bieden, is algemeen bekend. Dat vergt op de eerste plaats de technische veiligheid van machines, maar ook dat die medewerkers voldoende instructie hebben gekregen voor het bedienen van die machines. Bij interne transportmiddelen heb je het dan onder meer over de heftruck en vergelijkbare voertuigen.

In de praktijk focussen veel mensen zich op het heftruckcertificaat. Men denkt dat het verplicht is én dat het voldoende is. Dat is in beide gevallen niet waar. Vooropgesteld: de training en het bijbehorende certificaat zijn zeker waardevol. Het heftruckcertificaat kan dienen als middel voor de werkgever om aan te tonen dat de werknemer die het heeft behaald, de betreffende instructie heeft gekregen. Maar pas op: slechts in beperkte mate!

Lees verder op Warehouse Totaal

 

Jan Hommes
Thema's