070 30 10 103
MENU

Wie zijn wij?

BMWT is de brancheorganisatie van importeurs en leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. Binnen deze hoedanigheid functioneren wij ook als kenniscentrum op het gebied van veilig, deskundig en duurzaam werken met werkmaterieel. Zowel voor onze leden als voor de klanten van onze leden.

Veiligheid voorop

Een belangrijk instrument op het gebied van veiligheid is het keurmerk BMWT-Keur. Middels die keurmerk wordt de kwaliteit van periodieke veiligheidskeuringen op werkmaterieel geborgd. Zo worden jaarlijks meer dan 360.000 machines onder BMWT-Keur gekeurd. Veiligheid gaat echter verder dan alleen een gekeurde machine. Daarom leveren we naar BMWT Keur ook een een kwaliteitssysteem voor bedieningstrainingen onder de naam BMWT-Train. Immers, veilig werken komt tot stand middels een veilige machine en een kundige bediening. Ieder jaar worden ruim 6.500 mensen getraind onder het label BMWT-Train om veilig en bekwaam met werkmaterieel te werken.

Duurzaamheid

Duurzame bedrijfsvoering is een van de grote uitdagingen voor de toekomst. BMWT helpt haar leden en de klanten van haar leden hierbij middels het Keur Duurzame Bedrijfsvoering, het Efficiencylabel voor tractieladers, Het Nieuwe Draaien en Het Nieuwe Heffen. BMWT participeert actief in De Groene Koers om de transitie naar emissieloos grondverzetmaterieel te realiseren.

Marktvertegenwoordiging

Vrijwel alle grote importeurs en leveranciers op het gebied van werkmateriaal zijn aangesloten bij BMWT. In totaal telt BMWT ruim 100 leden. Daarnaast ziin circa 120 bedrijven gecertificeerd om keuringen uit te voeren onder het kwaliteitssysteem BMWT-Keur. BMWT treedt actief op als gesprekspartner richting overheden, NGO's en andere marktpartijen om de belangen voor de branche als geheel te vertegenwoordigen.

Beurzen en evenementen

BMWT is betrokken bij de buitenbeurs Technische Kontakt Dagen (TKD), de vakbeurs Logistica Next, de BouwMachines Kennisdag en de Dag van het Veilige Magazijn.