070 30 10 103
MENU

Succesvol: Dag van het Veilige Magazijn

Een ongeval op de werkvloer heeft een enorme impact op de hele organisatie. Tijdens de vernieuwde Dag van het Veilige Magazijn op 29 maart gingen deelnemers actief aan de slag met het aanpakken van onveilig gedrag op de werkvloer. Een uitdaging waarmee veel klanten van BMWT-leden te maken hebben, en waar tegelijkertijd veel winst te behalen is. De focus van de dag lag op  ‘elke dag een beetje veiliger’. Het evenement werd georganiseerd door BMWT, Evofenedex, Tempo Team en A-SAFE.

Keynote

Annemarie Timmermans, gedragsveiligheidskundige en schrijfster van het boek ‘Geef veiligheid wortels’, verzorgde een interactieve keynote. Zij ging in op het nut en de noodzaak van investeren in veiligheid, en nog belangrijker: hoe pas ik veiligheid toe in de praktijk? Deelnemers gingen naar huis met concrete tips en handvatten die zij direct in de praktijk konden toepassen. Ook ontvingen zij het boek van Timmermans.

Workshop BMWT & Toyota

BMWT gaf samen met Toyota Material Handling een workshop over hoe je zorgt voor een gezonde en veilig werkomgeving middels vier belangrijke pijlers: machine, mens, omgeving en cultuur. Jan Hommes van BMWT en Dave Zuuring van Toyota Material Handling Nederland gingen actief samen met de deelnemers aan de slag met voorbeelden, stellingen en vragen. Per pijler (machine, mens, omgeving, cultuur) werden belangrijke knelpunten, oplossingen en ervaringen voor veiliger werken besproken.

Over de dag van het veilige magazijn

Ondanks de toenemende aandacht voor gezond en veilig werken, gebeuren er nog steeds teveel ongevallen in Nederlandse magazijnen en distributiecentra. Volgens recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), hebben medewerkers in de transport en logistieke beroepen twee keer zoveel kans op een arbeidsongeval met verzuim dan gemiddeld. Op het evenement kwamen eindklanten samen om oplossingen te bedenken voor onveilig gedrag op de werkvloer

Reeks bijeenkomsten in 2023

De Dag van het Veilige Magazijn is het een startpunt van een reeks bijeenkomsten en workshops over gezond en veilig werken in het magazijn door heel Nederland. Later volgt hier meer informatie over!

Benieuwd naar de presentatie? 

Bekijk het online magazine van de Dag van het Veilige Magazijn