070 30 10 103
MENU

Wees er snel bij: Inschrijvingen Dag van het veilige magazijn bijna vol

Op 29 maart vindt de vernieuwde Dag van het Veilige Magazijn plaats. Er is maar beperkt plaats en de inschrijving loopt inmiddels al snel vol. De verwachting is dat de inschrijving binnen enkele dagen gesloten wordt. Wilt u zich nog aanmelden? Doe dit dan snel via onderstaande link.

Workshop Toyota & BMWT

In samenwerking met Toyota Material Handling geeft BMWT tijdens de dag een workshop over de de vier pijlers van een veilig magazijn. Daarbij wordt ingegaan op hoe je zorgt voor een gezonde en veilig werkomgeving middels de vier belangrijke pijlers: machine, mens, omgeving en cultuur. Dave Zuuring van Toyota Material Handling Nederland en Jan Hommes van BMWT gaan daarbij actief aan de slag met voorbeelden, stellingen en vragen. Per pijler (machine, mens, omgeving, cultuur) worden belangrijke knelpunten, oplossingen en ervaringen voor veiliger werken besproken.

Over de dag van het veilige magazijn

Ondanks de toenemende aandacht voor gezond en veilig werken, gebeuren er nog steeds teveel ongevallen in Nederlandse magazijnen en distributiecentra. Volgens recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), hebben medewerkers in de transport en logistieke beroepen 2 keer zoveel kans op een arbeidsongeval met verzuim dan gemiddeld. Op het evenement brengen we eindklanten samen om oplossingen te bedenken voor onveilig gedrag op de werkvloer. Dit doen we onder meer door een interactieve keynote en diverse workshops die onder leiding staan van experts en vakgenoten. Workshops met praktijkverhalen blijken in de praktijk een effectieve manier te zijn om bedrijven op weg te helpen bij hun veiligheidsaanpak. Een goede reden om ze daarom podium te geven op de Dag van het Veilige Magazijn.

Keynote

Annemarie Timmermans, gedragsveiligheidskundige en schrijfster van het boek ‘Geef veiligheid wortels’, verzorgt een interactieve keynote aan het begin van het evenement. Zij gaat in op het nut en de noodzaak van investeren in veiligheid, en nog belangrijker: hoe pas ik veiligheid toe in de praktijk? Deelnemers gaan naar huis met concrete tips en handvatten die zij direct in de praktijk kunnen toepassen. Ook ontvangen zij het boek van Timmermans.

Workshops

Aansluitend op de keynote volgen er diverse workshops, waarbij er vanuit verschillende invalshoeken gekeken wordt hoe je veilig gedrag kunt beïnvloeden met succesvolle interventies. De workshops staan onder leiding van experts en eindklanten die vanuit hun eigen ervaring praktische tips en adviezen delen over hun veiligheidsprojecten. De mens staat hierin centraal; techniek en proces volgen daarna.

Prijs Veiligste Magazijn

Vanaf dit jaar wordt er geen Prijs Veiligste Magazijn meer uitgereikt. In plaats daarvan zetten we goede voorbeelden, van zowel het mkb als grootbedrijf, in de spotlights. Op deze manier leggen we de focus op veiligheid; niet meer op ‘de beste zijn’, maar op ‘elke dag een beetje veiliger’.

Meld je gratis aan

De Dag van het Veilige Magazijn vindt plaats op 29 maart in Zoetermeer. Het evenement is gratis voor leden van BMWT. Ook is het een startpunt van een reeks bijeenkomsten en workshops over gezond en veilig werken in het magazijn door heel Nederland.