070 30 10 103
MENU

Veilig werken in het magazijn

Veilig werken in het magazijn

Gevaarlijke magazijnen bestaan niet. Wel bestaan er mensen die op een gevaarlijke wijze werken bij magazijnstellingen, in de laadruimte, onzorgvoldig omgaan met het laden van batterijen en onveilig rijden op heftrucks en ander mobiel intern transportmaterieel. Een groot aantal ongelukken wordt veroorzaakt door onvoldoende kennis van de techniek, het negeren van veiligheidsvoorschriften en onvoldoende onderhoud.

Veilig werken is een wisselwerking tussen mens, machine en omgeving. Wet- & regelgeving is vaak gericht op veilig en gezond werken. Daarnaast zijn Nederlandse, Europese en wereldwijd geaccepteerde normen voor ontwerp en productie er ook op gericht om een machine zo veilig mogelijk te kunnen bedienen. 

Met betrekking tot het gezond & veilig werken in magazijnen, waarborgt BMWT de kwaliteit van veiligheidskeuringen en door certificaten voor bediening van werkmaterieel aan te bieden. 

Blijf op de hoogte met de BMWT-nieuwsbrief

Ontvang praktische handreikingen op het gebied van veilig en duurzaam werken met materieel. Met tips voor het werken in en rondom magazijnen en in het grondverzet. Meld u aan voor onze maandelijkse BMWT-nieuwsbrief ‘Keur-Informatief’. 

Fout in de captcha!
Uw gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
//Blog Jan Hommes
Veiligheidsopties: kleine investering, groot effect
Techniek kan helpen om de veiligheid in de logistieke omgeving te vergroten. Toch is een disclaimer op zijn plaats, stelt BMWT-directeur Jan Hommes in... blog-icon